Warm Hart voor Malawi-reis 2024

De voorbereidingen zijn in volle gang

Renske Bootz, bestuurslid

We kunnen de lange reis inmiddels dromen: rijden naar Brussel, een nachtvlucht naar Addis Ababa (Ethiopië), een aantal uur hangen op het vliegveld om vervolgens door te vliegen naar Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Sinds we zelf in 2008 met een paar bestuursleden langere tijd in Malawi verbleven, herhalen we onze bestuursreizen jaarlijks.

Nog een paar dagen en dan stappen we met drie bestuursleden van onze stichting – Joke Penning, Renske Bootz en Rob Penning – weer in het vliegtuig naar Malawi.

We bezochten in 2008 nog basisscholen, waar leerlingen buiten op de zandgrond les kregen (bij gebrek aan overdekte lokalen).  in de loop der jaren gingen we met de leerlingen mee vanuit de basisschool naar het voortgezet onderwijs. We volgden hun loopbaan en hielpen de talentvolle leerlingen aan studiebeurzen voor vervolgopleidingen in het hbo of op de universiteit.

En nu, in 2024 is een aantal van de in 2008 nog basisschoolleerlingen afgestudeerd aan prestigieuze universiteiten. Ze zijn inmiddels zover dat ze met hun afgeronde opleiding binnen hun vakgebied werken in hun geboorteregio. Een nog veel grotere groep zal in het komend jaar hun studie afronden en zich dan ook gaan inzetten voor de eigen lokale gemeenschap.

Ons reisprogramma zit overvol met het bezoeken van de studenten op hun universiteit of in hun nieuwe werkkring. De koffer zit vol met luchtige kleding en stroopwafels. Veel stroopwafels, het lijkt wel of iedereen in Malawi dit inmiddels lekker vindt..

We zien enorm uit naar deze reis en het weerzien met de ‘leerlingen-op-de-zandgrond’ van weleer en delen graag de komende week onze ervaringen

Namens het bestuur,

Renske Bootz

open primary education in Malawi

Geef een reactie