Onze projecten

Stichting WarmHart voor Malawi biedt rechtstreekse kleinschalige hulp aan kansarme kinderen in Malawi. Lees hieronder hoe we dit doen:

Onderwijs

Momenteel verstrekken wij 32 schoolbeurzen aan gemotiveerde middelbare school leerlingen uit ons voedingsgebied, Nsaru. Deze leerlingen volgen wij gedurende de vier jaar van hun opleiding. Wij bezoeken ze jaarlijks op hun school. Deze scholen staan verspreid over het hele land. Mits zij goed blijven presteren en niet verzuimen, betalen wij hun schoolfees voor het volgende semester. Dit doen wij vier jaar lang. Zonder tussenkomst van derde partijen, zodat geen geld terechtkomt waar het niet voor gegeven is.

Afgelopen jaar zijn onze 1e 9 studenten afgestudeerd van hun middelbare school. Een enorm succes in een land waar maar een handje vol mensen hun middelbare school kan afmaken. Met hun middelbare school diploma op zak staan onze studenten er goed voor in Malawi. Ze hebben vier jaar lang goed onderwijs gehad en daarmee een flinke voorraad kennis opgebouwd. Met deze kennis is de kans op het realiseren van hun dromen aanzienlijk toegenomen.  Bovendien is het kennis die ook weer wordt doorgegeven aan een volgende generatie.

Gezondheidszorg

Zonder goede gezondheid kunnen onze leerlingen geen onderwijs volgen. Daarom investeren wij in kleinschalige gezondheidsprojecten in en rondom ons voedingsgebied, Nsaru. In de afgelopen jaren is door onze steun een kliniek voor ondervoede kinderen gebouwd en zorgt een kraamkliniek er nu voor dat moeders niet op de grond hoeven te bevallen. Verder staan we de directie van het lokale ziekenhuis bij met raad en daad en investeren wij in opleidingen van het medisch personeel. Wat hebben we in de afgelopen 5 jaar allemaal al gerealiseerd?

⊗ The NRU (Nutritional Rehabilitation) Ward

“Ondervoeding staat in de top vijf van oorzaken van kindersterfte.” 

⊗ The Postnatal Ward

“De moeder- kindersterfte is hoog in Malawi. Veel moeders en baby’s overlijden door gebrek aan goede apparatuur en slechte hygiëne.”

⊗ Klamboes

“Elke minuut sterft een kind aan de gevolgen van malaria.”  

⊗ Bedden, matrassen, stoelen, fietsambulances

“Een ziekenhuis zonder faciliteiten is geen ziekenhuis.”

KOM ZELF IN ACTIE EN WORD AMBASSADEUR

Lees meer over de verschillende mogelijkheden om in actie te komen.


HELP ONS HELPEN EN DONEER NU

Lees meer over de verschillende mogelijkheden tot doneren.