Onze projecten

Stichting WarmHart voor Malawi biedt rechtstreekse kleinschalige hulp aan kansarme kinderen in Malawi. Lees hieronder hoe we dit doen:

Onderwijs

Wij verstrekken schoolbeurzen aan gemotiveerde middelbare school leerlingen uit ons voedingsgebied, Nsaru. Deze leerlingen volgen wij gedurende de vier jaar van hun opleiding. Wij bezoeken ze een aantal keer per jaar op hun school. Deze scholen staan verspreid over het hele land. Mits zij goed blijven presteren en niet verzuimen, betalen wij hun schoolfees voor vier jaar. Dit doen wij zelf, zonder tussenkomst van derde partijen.

Binnenkort behalen onze eerste middelbare school leerlingen hun diploma.  Velen van hen willen graag doorstuderen op een van de universiteiten of andere opleidingscentra. Dit om echt het verschil voor zichzelf, hun familie en hun gemeenschap te gaan maken. Deze studenten kunnen bij ons een beurs aanvragen voor hun vervolgstudie, mits zij de steun van hun ouders en een aanbeveling van hun schooldirecteur hebben. Zij moeten zelf gedeeltelijk meebetalen aan hun vervolgstudie.

Wij helpen hen daarbij maar we hebben uw steun hard nodig om de vaak kostbare vervolgopleidingen in Malawi te kunnen betalen. Druk hier om meer te weten te komen over verschillende schenkmogelijkheden.

Gezondheidszorg

Zonder goede gezondheid kunnen onze leerlingen geen onderwijs volgen. Daarom investeren wij in kleinschalige gezondheidsprojecten in en rondom ons voedingsgebied, Nsaru. In de afgelopen jaren is door onze steun een kliniek voor ondervoede kinderen gebouwd en zorgt een kraamkliniek er nu voor dat moeders niet op de grond hoeven te bevallen. Verder staan we de directie van het lokale ziekenhuis bij met raad en daad en investeren wij in opleidingen van het medisch personeel. Wat hebben we in de afgelopen 5 jaar allemaal al gerealiseerd?

The NRU (Nutritional Rehabilitation) Ward

“Ondervoeding staat in de top vijf van oorzaken van kindersterfte.”

Door een donatie heeft onze stichting voor de financiële middelen gezorgd om de kliniek voor ondervoede kinderen in het Kabudula ziekenhuis grondig te renoveren. Niet alleen is de ruimte flink uitgebreid, er is sanitair geïnstalleerd, een kookruimte gebouwd voor de verzorgers, het dak is verhoogd, er zijn ramen geplaatst en er is elektriciteit gekomen. 

The Postnatal Ward

“De moeder- kindersterfte is hoog in Malawi. Veel moeders en baby’s overlijden door gebrek aan goede apparatuur en slechte hygiëne.”

Warm Hart voor Malawi heeft samen met onze partners, WAM en Kabudula Community Hospital, de postnatale kraamafdeling opgebouwd en uitgebreid. Het ziekenhuis heeft gemiddeld 15 bevallingen per dag en elke moeder blijft 48 uur na de bevalling bij haar pasgeborene in de postnatale afdeling. Vroeger was de kraamafdeling overvol. Vrouwen en baby’s delen bedden en sliepen op de vloer.

Klamboes

“Elke minuut sterft een kind aan de gevolgen van malaria.”

Kinderen jonger dan 5 jaar en zwangere vrouwen lopen het grootste risico ziek te worden en te sterven aan malaria.  Vooral de armste mensen hebben geen geld voor bescherming en medicijnen. De mug die besmet bloed kan overbrengen van persoon tot persoon is de Anopheles muskiet. Deze muskiet is uitsluitend ‘s nachts actief.  

Bedden, matrassen, stoelen, fietsambulances

“Een ziekenhuis zonder faciliteiten is geen ziekenhuis.”

Door kleine en grote sponsoracties en donaties hebben we in de afgelopen jaren kans gezien ons steentje bij te dragen aan de basale infrastructuur van het Kabudula Community Ziekenhuis. Zo hebben we in bedden geïnvesteerd voor de NRU en kraamkliniek, matrassen voor de aanwezige bedden en stoelen voor spreekkamers voor patiënten en staf.