ONZE PROJECTEN

Stichting WarmHart voor Malawi biedt rechtstreekse kleinschalige hulp aan kansarme kinderen in Malawi. Lees hieronder hoe we dit doen:

»Onderwijs

Momenteel verstrekken wij 32 schoolbeurzen aan gemotiveerde middelbare school leerlingen uit ons voedingsgebied, Nsaru. Deze leerlingen volgen wij gedurende de vier jaar van hun opleiding. Wij bezoeken ze jaarlijks op hun school. Deze scholen staan verspreid over het hele land. Mits zij goed blijven presteren en niet verzuimen, betalen wij hun schoolfees voor het volgende semester. Dit doen wij vier jaar lang. Zonder tussenkomst van derde partijen, zodat geen geld terechtkomt waar het niet voor gegeven is.

Afgelopen jaar zijn onze 1e 9 studenten afgestudeerd van hun middelbare school. Een enorm succes in een land waar maar een handje vol mensen hun middelbare school kan afmaken. Met hun middelbare school diploma op zak staan onze studenten er goed voor in Malawi. Ze hebben vier jaar lang goed onderwijs gehad en daarmee een flinke voorraad kennis opgebouwd. Met deze kennis is de kans op het realiseren van hun dromen aanzienlijk toegenomen.  Bovendien is het kennis die ook weer wordt doorgegeven aan een volgende generatie.

Omdat er ook enkele van onze studenten graag willen doorstuderen en ook nog eens goed genoeg zijn om toegelaten te worden tot de universiteit, heeft onze stichting besloten 3 schoolbeurzen per jaar uit te geven aan onze studenten. De studenten worden door ons geselecteerd. Voorwaarde is dat zij de steun van hun ouders hebben om op school te blijven, een aanbeveling van hun schooldirecteur hebben en zelf (of de gemeenschap) meebetalen aan hun vervolgstudie.

Dit jaar zijn Shira Goodwell, Atanazio Samson and Yohane Chisomo uitgekozen om hun studie te mogen vervolgen. Klik op onze studenten om meer over hun te weten te komen.

Wij helpen hen daarbij maar we hebben uw steun hard nodig om de vaak kostbare vervolgopleidingen in Malawi te kunnen betalen. Druk hier om meer te weten te komen over verschillende schenkmogelijkheden.

»Gezondheidszorg

Zonder goede gezondheid kunnen onze leerlingen geen onderwijs volgen. Daarom investeren wij in kleinschalige gezondheidsprojecten in en rondom ons voedingsgebied, Nsaru. In de afgelopen jaren is door onze steun een kliniek voor ondervoede kinderen gebouwd en zorgt een kraamkliniek er nu voor dat moeders niet op de grond hoeven te bevallen. Verder staan we de directie van het lokale ziekenhuis bij met raad en daad en investeren wij in opleidingen van het medisch personeel. Wat hebben we in de afgelopen 5 jaar allemaal al gerealiseerd?

⊗ The NRU (Nutritional Rehabilitation) Ward

⊗ The Postnatal Ward

⊗ Klamboes

⊗ Bedden, matrassen, stoelen, fietsambulances