Oproep van Mr Howard, hoofdonderwijzer van Malosa secundairy school

Admin/ juni 30, 2019/ Activiteiten/ 0 comments

Wij bezochten de Malosa secundairy school voor Salomé, een verlegen meisje dat het best zwaar leek te hebben. Ze had eigenlijk geld nodig voor een schooluniform en een deken om ’s nachts warm te slapen, maar durfde dit niet te vragen. We kwamen er via onze tolk Shira achter dat ze feitelijk in geldnood zat en we hebben ter plekke spullen aangeschaft om haar wensen in vervulling te laten gaan. Nu nog hopen dat ze goede resultaten gaat laten zien.

De hoofdonderwijzer, meneer Howard, vertelde ons dat ze het zwaar had, maar erg goed haar best deed.  Tussen neus en lippen door, merkte hij op dat hij een andere, zeer talentvolle jongen vandaag naar huis ging sturen omdat zijn ouders de schoolrekening niet hadden betaald.
Of onze stichting nog iets kon betekenen…..
Dit soort gesprekken maakt het gevoelsmatig lastig om ter plekke te helpen. Immers, we hebben al veel leerlingen op weg geholpen en ondersteunen met onze beperkte middelen toch flink wat leerlingen die straks een heel ander leven tegemoet gaan, dan ze anders bij de ouders thuis zouden hebben gehad. Zo maar geld neerleggen voor een jongen die straks naar huis wordt gestuurd kan daarom niet. Toch zouden we best meer willen doen dan de leerlingen, wiens studies we nu bekostigen. Wat is uw mening?
We hebben meneer Howard de kans geboden om u rechtstreeks te adresseren…….

 

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*