Acht van de negen van onze eindexamenkandidaten geslaagd!

Admin/ november 15, 2017/ Nieuws, Ons nieuws/ 0 comments

Een slagingspercentage van 89%…wie had dit ooit kunnen dromen? Wij in ieder geval niet toen wij in 2008 aan dit avontuur voor kansarme kinderen in Malawi begonnen. En dat in een van de armste landen van de wereld waar de schooluitval nog steeds gigantisch is en waar

  • slechts 11% van de jonge bevolking heeft zijn/haar basisschool afgemaakt. Zo’n 5% is niet naar school geweest en 57% is ergens tussen groep 1 en groep 8 gestrand.
  • slechts 7% van de jonge bevolking heeft een middelbare schoolopleiding afgemaakt. Zo’n 19% is ergens tussen het eerste en vierde jaar gestrand.
  • slechts 1% heeft doorgestudeerd op een vervolgopleiding.

Hoe mooi is het dan ook te zien dat 8 van de 9 van onze eindexamenkandidaten (Bester, Chisomo, Eric, Anatazio, Benedicto, Shira, Agnes en Ireen) allemaal geslaagd zijn voor hun middelbare school.  Voor ons het bewijs dat een goede school, focus op leren en goede begeleiding loont!  Alleen Monica heeft het helaas niet gered. Het meerendeel van hen heeft bij ons aangegeven graag te willen doorstuderen op een universiteit of college in Malawi.

Onlangs heeft het bestuur van de Stichting Warm Hart voor Malawi bepaald dat wij in de komende jaren steeds 3 van onze leerlingen een 4-jarige schoolbeurs kunnen aanbieden op een publieke universiteit/college in Malawi. De kosten van deze schoolbeurzen zijn ongeveer €1250 per leerling per jaar. Een fikse investering voor een kleine stichting, echter wij willen alles op alles zetten om deze super gemotiveerde leerlingen te helpen hun dromen te realiseren. Uw financiële steun is hierbij zeer welkom; van elke gedoneerde Euro gaat 96 cent rechtstreeks naar de schoolkosten van onze leerlingen! Eén van de 6 voorwaarden van de beurs is dat deze leerlingen na hun studie gaan functioneren als rolmodel voor andere kinderen met onderwijsdromen in Nsaru, het voedingsgebied van onze stichting.

In de komende maanden mogen onze geselecteerde studenten zich gaan aanmelden op een universiteit/college in Malawi en horen zij of ze zijn toegelaten op de instelling. Hierna kunnen ze zich gaan voorbereiden om na de zomervakantie te gaan starten.  Wij zullen hen natuurlijk hierbij weer zo goed als mogelijk begeleiden. U begrijpt het al, wij zijn natuurlijk reuze trots op onze leerlingen en realiseren ons dat wij alweer een stap verder zijn in het realiseren van hun onderwijsdromen!

 

 

 

 

 

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*